main logo
1047

Cadoul de 367 milioane de dolari primit de preşedintele Turciei

Emirul Qatarului i-a oferit în dar preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, un avion Boeing 747-8, despre care se spune că este cel mai mare şi mai costisitor aparat privat din lume.

Cadoul de 367 milioane de dolari primit de preşedintele Turciei

Avionul de lux, în valoare de circa 367 milioane de dolari, a aterizat pe aeroportul internaţional Sahiba Gokcen din Istanbul venind din Franţa, potrivit cotidianului turc.

Dotat cu diverse şi spaţioase cabine, saloane, săli de consiliu, zone de relaxare first-class, şi chiar cu spital propriu, avionul are o capacitate de transport de 94 de persoane, respectiv 76 de pasageri şi 18 membri ai echipajului, transmite Ştiri.md cu referire la Digi24.

Avionul, oferit de către emirul Qatarului, şeicul Sheikh Tamim bin Hamad Al-Thani, este echipat de asemenea cu un sistem de divertisment Panasonic de înaltă clasă şi cu un sistem complet de securitate şi camere de luat vederi.

Boeingul 747-8 a fost anterior în serviciul companiei aeriene private Qatar Amiri Flight, care operează exclusiv pentru familia regală şi staff-ul guvernamental de rang înalt al regatului din Golf.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării