main logo
387

Bulgaria: Captură de 288 de kg de heroină într-un camion venind din Iran

Vameşii bulgari au confiscat peste 288 kg de heroină ascunsă într-un camion care venea din Iran, informează joi surse judiciare, citate de AFP.

Bulgaria: Captură de 288 de kg de heroină într-un camion venind din Iran

Aceasta este captura cea mai importantă realizată de la începutul anului la frontierele bulgare, a indicat serviciul vamal bulgar, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Doi bărbaţi au fost plasaţi în detenţie şi inculpaţi pentru trafic de droguri: un iranian care era la volanul camionului şi un turc, suspectat că ar fi destinatarul livrării, a anunţat procurorul din Haskovo într-un comunicat.

Cei doi bărbaţi arestaţi riscă pedepse cu închisoarea între 15 şi 20 de ani.

Heroina - împărţită în 144 de pachete - era ascunsă în încărcătura camionului. Ea a fost descoperită duminică, când camionul a fost controlat cu raze X în punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo, între Turcia şi Bulgaria.

Capturile de heroină s-au înmulţit în ultimii trei ani în Bulgaria, ţară situată pe "ruta Balcanilor", filieră importantă a traficului între Orientul Mijlociu şi Europa.

În 2018, vameşii au confiscat în total 994 kg de heroină la frontiera bulgară, în creştere cu 13% în raport cu 2017.

Cea mai mare captură efectuată vreodată - în octombrie 2018, de 712 kg descoperite în două camioane iraniene - se îndrepta spre Austria.

Săptămâna trecută, autorităţile bulgare au descoperit peste 210 kg de cocaină eşuate sau plutind pe Marea Neagră, în pachete prevăzute cu veste de salvare. Capturi similare fuseseră efectuate în zilele precedente pe ţărmul românesc, aminteşte AFP.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării