main logo
476

Bulgaria a blocat un transfer bancar către Ambasada Rusiei

Bulgaria a blocat un transfer bancar în valoare de circa 890.000 de dolari către ambasada Rusiei din cauza sancțiunilor Uniunii Europene, a spus miercuri ministrul de finanțe Assen Vassilev.

Bulgaria a blocat un transfer bancar către Ambasada RusieiFoto: Profimedia

Decizia vine la câteva zile după ce Sofia a expulzat 70 de angajați ai reprezentanței diplomatice ruse, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Există un transfer bancar către ambasada rusă, care cade direct sub incidența sancțiunilor Comisiei Europene. Nu există conturi bancare înghețate”, a declarat Vassilev presei.

El a mai afirmat că ambasada rusă a încercat să obțină o derogare, întrucât fondurile erau necesare pentru a plăti salariile angajaților. Vassilev a spus că guvernul bulgar poartă în prezent negocieri cu Bruxelles-ul în legătura cu posibilitatea de a ridica sancțiunile pentru a permite transferul.

Bulgaria, țară membră a UE și a NATO și fost aliat apropiat al Rusiei, a fost tulburată de tensiuni diplomatice după ce premierul demis Kiril Petkov a anunțat expulzarea a 70 de diplomați ai reprezentanței diplomatice ruse din cauza unor îngrijorări privind spionajul.

Moscova a anunțat că va răspunde cu aceeași măsură, în timp ce ambasadoarea rusă la Sofia a precizat că va cere guvernului rus să închidă ambasada.

Statele din UE și alte țări occidentale au adoptat sancțiuni economice puternice împotriva Rusiei din cauza invaziei sale din Ucraina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării