main logo
849

Britanicii părăsesc UE: Drapelele Uniunii vor fi coborâte de pe clădiri

Mai sunt câteva ore până când britanicii părăsesc Uniunea Europeană. În această seară, drapelele UE vor fi coborâte de pe toate clădirile oficiale, iar accesul britanicilor la circuitul de comunicare diplomatică europeană va fi blocat.

Britanicii părăsesc UE: Drapelele Uniunii vor fi coborâte de pe clădiriFoto: dw.com

Londra va marca momentul printr-o numărătoare inversă cu ajutorul unui cronometru proiectat pe clădirea din 10 Downing Street, toate clădirile guvernamentale vor fi luminate, iar drapelurile Regatului Unit vor flutura în Piața Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la Realitateafinanciara.net.

Marea Britanie este prima ţară care se retrage din blocul comunitar. Odată cu plecarea a 66 de milioane de locuitori, populaţia Uniunii Europene se va reduce până la 446 de milioane. Teritoriul Uniunii Europene va scădea cu 5,5%.

Totul a început pe 23 iunie 2016, când cetăţenii britanici s-au exprimat prin vot în favoarea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

La 29 martie 2017, premierul britanic Theresa May a semnat scrisoarea oficială pentru activarea Articolului 50 al Tratatului de la Lisabona, declanşând astfel procedura formală de separare a Marii Britanii de Uniunea Europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării