main logo
457

Brexit: Zeci de mii de oameni cer la Londra un al doilea referendum

Zeci de mii de susţinători ai Uniunii Europene au mărşăluit sâmbătă în centrul Londrei, de pe bulevardul Pall Mall şi până la palatul Parlamentului, pentru a cere guvernului britanic organizarea unui al doilea referendum privind termenii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Brexit: Zeci de mii de oameni cer la Londra un al doilea referendum

La doi ani de la referendumul din 23 iunie 2017, când 52% dintre britanici s-au pronunţat pentru ieşirea ţării din UE, sondajele arată că divizările politice pe tema Brexit-ului sunt foarte profunde şi că, în pofida unei anumite confuzii cu privire la semnificaţia Brexit-ului, opiniile nu s-au schimbat foarte mult, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Mitingul a fost organizat de campania anti-Brexit People's Vote, care include câteva grupuri pro-UE şi insistă ca populaţia să se poată exprima prin vot cu privire la acordul final de "divorţ" agreat cu UE.

Într-o zi însorită, manifestanţii proeuropeni aveau asupra lor steaguri ale UE şi pancarte pe care era scris "Vrem să avem un cuvânt de spus pe tema Brexit-ului" sau "Încă nu am plecat". 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării