main logo
462

Brexit: Reuniune a negociatorilor britanici și UE la Bruxelles

Negociatorii britanici şi cei ai Uniunii Europene se reunesc marţi la Bruxelles, în încercarea de a găsi un compromis acceptabil pentru Parlamentul de la Londra, privind acordul care reglementează ieșirea Marii Britanii din UE pe 29 martie.

Brexit: Reuniune a negociatorilor britanici și UE la Bruxelles

Premierul britanic Theresa May încearcă să obţină noi garanţii, în speranţa că acordul va fi aprobat de Parlament până pe 12 martie, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Dacă deputaţii britanici îl resping din nou (cum au făcut în ianuarie), May le va cere pe 13 martie să declare dacă doresc ieşirea din UE fără un acord. În cazul în care ei refuză, premierul le va prezenta pe 14 martie o propunere de amânare „limitată” a Brexitului, dincolo de data de 29 martie 2019.

Liderii europeni, care exclud renegocierea acordului de retragere, au avertizat deja că, pentru a fi acceptată, orice amânare va trebui să fie justificată temeinic.

Problema acordului, din punct de vedere britanic, este capitolul care reglementează, temporar, relația între regiunea Irlanda de Nord și Republica Irlanda.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării