main logo
1165

Brexit. Mesaj afișat într-un bloc: Engleza e singura limbă vorbită aici

Într-un bloc din Norwich, în estul Angliei, au apărut vineri, în ziua Brexitului, anunțuri cu titlul „Happy Brexit Day” prin care locatarii erau informați că nu sunt tolerați în bloc oamenii care nu vorbesc engleza în casă, informează publicația locală Eastern Daily Press.

Brexit. Mesaj afișat într-un bloc: Engleza e singura limbă vorbită aici

„În sfârșit ne-am luat ţara înapoi (...) nu tolerăm în apartamente oameni care vorbesc alte limbi decât engleza”, scrie în anunțul tipărit pe o foaie A4 și lipit pe ușile ieșirilor de urgență, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Astfel de afișe au fost lipite la fiecare etaj din cele 15 ale clădirii Winchester Tower. „Suntem din nou propriii noştri stăpâni” şi „Engleza Reginei este limba vorbită aici”, au ținut să transmită cei care au împrăștiat „manifestul”.

Mesajul transmis e unul deosebit de dur și intolerant: „Dacă vreți să vorbiți în limba voastră maternă, oricare ar fi ea, vă sugerăm să vă întoarceți în țara voastră și să predați apartamentul pentru a putea locui britanici în el și pentru a ne putea întoarce la normalitatea de dinainte ca voi să ne infectați măreața noastră insulă de odinioară. 

Alegerea e simplă: supuneți-vă regulii majorității sau plecați! Nu va mai trece mult până când guvernul nostru va aplica reguli prin care pune britanicii pe primul loc. Deci, ori evoluați, ori plecați”.

Blocul, care are 95 de apartamente, este în proprietatea Consiliului Local din Norwich şi este destinat unor chiriaşi cu vârsta de peste 55 de ani.

Un locatar care văzut afişele a sesizat administratorul clădirii și poliția. „Este incredibil că cineva poate gândi aşa”, a spus el. Poliția a deschis o anchetă.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europenă vineri, la ora 23.00 GMT, după 47 de ani de apartenenţă la blocul comunitar, şi la mai bine de trei ani după votul în favoarea Brexit-ului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării