main logo
305

Brexit: Londra n-a prezentat încă nicio alternativă pentru un nou acord

Guvernul britanic nu a propus Bruxelles-ului nici o alternativă concretă și viabilă de soluție, prin care să se evite un Brexit fără acord, a declarat joi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.

Brexit: Londra n-a prezentat încă nicio alternativă pentru un nou acordFoto: sky.com

„Marea Britanie nu a propus nicio alternativă, nimic care să fie credibil din punct de vedere legal şi pe care să se poată lucra", a declarat Sassoli după o reuniune cu liderii grupurilor politice din noul parlament și cu negociatorul şef pentru Brexit Michel Barnier, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

După cum se știe, guvernul de la Londra dar și Parlamentul vor să se renunțe la așa-numita „plasă de siguranţă" care temporar ar evita o graniță dură între Irlanda de Nord și Irlanda dar ar menține și integritatea pieței unice europene. 

Sassoli a mai spus că Uniunea Europeană este pregătită să amâne data Brexitului din nou dacă Marea Britanie va furniza un motiv bun, cum ar fi faptul că vrea să evte un Brexit fără acord sau se organizează alegeri generale anticipate.

Pe 17 octombrie are loc un summit european dedicat Brexit-ului, iar pe 31 octombrie Marea Britanie ar urma să părăsească UE.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării