21 noi, 2019 00:24
346
0
Brexit: Iisus Hristos nu ar obține viză în Marea Britanie
21 noi, 2019 00:24
346
0

Tema Brexit-ului încinge spiritele în Marea Britanie, mai ales după ce premierul Boris Johnson a anunațt că cetățenii europeni să fie supuși acelorași reguli ca restul lumii, când libera circulație se va încheia, în ianuarie 2021.

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii anglicane a declarat că, dacă s-ar lua în considerare sistemul de imigrare selectivă cu punctaj promovat de premierul Boris Johnson, Iisus nu ar fi avut nicio șansă de a primi viză de intrare în Marea Britanie , este de părere „Fondatorul nostru, Iisus Hristos, nu era, bineînțeles, alb, de clasă mijlocie și britanic – cu siguranță nu ar obține viză – decât dacă am duce lipsă în mod particular de tâmplari”, a spus, luni, arhiepiscopul, aflat la o conferință de afaceri organizată de Confederation of British Industry, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Acest comentariu ironic al arhiepiscopului de Canterbury a stârnit hohote de râsete și aplauze în rândul publicului. 

Evident, imediat au apărut și reacțiile. Unii au spus, în glumă, că Iisus ar primi o dispensă pentru că avea capacitatea unică de a transforma apa în vin și, în plus, putea să hrănească 5.000 de oameni cu doi pești. 

Conform sistemului lui Boris Johnson, inspirat după cel din Australia, persoanele care vor dori să migreze în Marea Britanie vor fi evaluate în funcție de calificare, educație, vârstă, cunoștințele de limba engleză și alte abilități aflate la mare căutare în regat. 

În plus, după Brexit, cetățenii Uniunii Europene nu vor mai putea să ajungă în Marea Britanie în căutarea unui loc de muncă decât dacă primesc o ofertă clară în acest sens, notează The Sun. 

În plus, persoanele cu dosare penale din UE nu vor mai putea călca în Marea Britanie, iar cele care vor comite infracțiuni pe teritoriul Regatului Unit vor fi expulzate. 

De asemenea, persoanele din UE venite în Marea Britanie la muncă nu vor mai putea solicita ajutoare sociale timp de cinci ani, notează ziarulromanesc.net.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter