main logo
305

Brexit: Guvernul britanic se concentrează pe adoptarea legislaţiei necesare

Guvernul britanic condus de premierul Theresa May se concentrează pe adoptarea legislaţiei care este necesară pentru a ratifica ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al şefei guvernului de la Londra.

Brexit: Guvernul britanic se concentrează pe adoptarea legislaţieiBrexit: Guvernul britanic se concentrează pe adoptarea legislaţiei necesare

Oficialul britanic le-a transmis jurnaliştilor că tratativele cu opoziţia laburistă privind găsirea unei modalităţi de a avansa în dosarul Brexit presupun compromisuri de ambele părţi, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

La 10 aprilie, liderii UE27 au convenit să amâne Brexitul cu şase luni, până la 31 octombrie 2019, răgaz în care guvernul de la Londra va încerca să ajungă la un acord cu opoziţia laburistă pentru adoptarea acordului de retragere, deja respins de trei ori de parlamentul britanic.

Decizia a fost luată de comun acord cu Regatul Unit. Liderii europeni au subliniat că Regatul Unit va trebui să organizeze alegeri pentru Parlamentul European dacă va fi încă stat membru al UE la 23 mai.

Dacă Regatul Unit nu va organiza alegerile respective, se va retrage din Uniunea Europeană la 1 iunie.

Şefii de stat sau de guvern au luat act de angajamentul asumat de Londra de a acţiona în mod constructiv şi responsabil în acest interval de timp. La reuniunea sa din iunie, Consiliul European va reexamina progresele înregistrate. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării