main logo
460

Brexit: Britanicii sunt indeciși de vot în alegerile europarlamentare

Partidul Brexit, condus de politicianul britanic eurosceptic Nigel Farage, fost lider al partidului UKIP şi al campaniei care a susţinut ieşirea Marii Britanii din UE la referendumul din 2016, se află pe primul loc în intenţiile de vot (27%), daca britanicii vor participa în alegerile europarlamentare din 23-26 mai.

Brexit: Britanicii sunt indeciși de vot în alegerile europarlamentare

Potrivit unui sondaj YouGov, pe locul al doilea se află Partidul Laburist de opoziție cu 22% din intențiile de vot, transmite Știri.md cu referire la Europaliberă.org

Laburiștii vor ca Marea Britanie, în cazul unui Brexit, să rămână în piața comună europeană, ceea ce presupune să se respecte și libertatea de mișcare a persoanelor și mărfurilor. Partidul conservator al premierului Theresa May, care a negociat acordul de ieșire a Marii Britanii din UE, ar obține numai 15% din voturi. 

Cum Parlamentul de la Londra a respins de trei ori acest acord, liderii europeni au acceptat săptămâna trecută o amânare flexibilă a Brexitului până pe 31 octombrie. 

În caz că Marea Britanie nu pleacă din UE până la alegerile europarlamentare din 23-26 mai, trebuie să participe la scrutin.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării