main logo
444

Brazilienii cer demiterea și arestarea preşedintelui pentru incendiile din Amazonia

În fața furiei internaționale în privința incendiilor care ard în pădurea amazoniană, președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a trimis armata să lupte cu focul, alături de pompieri.

Brazilienii cer arestarea preşedintelui pentru incendiile din Amazonia

Bolsonaro a fost acuzat că, prin retorica să anti-mediu, a încurajat tăierile masive și exploatările miniere, care distrug imensa pădure considerată „plămânul planetei”, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Focul, pus adesea de oameni, scapă de sub control, astfel că acum s-a ajuns la un număr record de incendii.

În Brazilia, anul acesta s-au înregistrat 74.000 de incendii în pădurea amazoniană, cu 84 la sută mai multe decât anul trecut. În ultimele două zile au fost identificate 2.500 de noi focare.

Protestatarii încearcă să-l determine pe preşedinte să ordone măsuri pentru stoparea incendiilor măcar în al 12-lea ceas. În același timp, aceștia cer destituirea din funcție și arestarea lui Bolsonaro.

Protestatară: „Toate aceste incendii sunt din cauza guvernului condus de Bolsonaro, aşa credem noi. Pădurea amazoniană este plămânul acestei planete.”

Un plămân care este cuprins de cenuşă. În fiecare minut este mistuită o suprafață de mărimea a două terenuri de fotbal, avertizează ecologiștii.

Mai multe state au ameninţat cu sancţiuni împotriva Braziliei.

Franța și Irlanda au anunțat că s-ar putea opune ratificării amplului acord comercial cu ţările Americii de Sud. Iar ministrul finlandez al Finanțelor a cerut Uniunii Europene să ia în considerare un posibil embargou asupra importurilor de carne de vită din Brazilia.

Într-un discurs către naţiune, preşedintele Bolosnaro a spus că „incendii de pădure există în toată lumea şi nu pot servi ca pretext pentru sancţiuni internaţionale”.

Jair Bolsonaro, președintele Braziliei: „Credeți că alte țări care ne atacă, cum e o țară pe care nu o voi numi acum, dar care a spus ‘Amazonul nostru’ - a avut insolența să spună ‘Amazonul nostru’ - credeți că sunt interesate de voi, brazilienii, sau vor ca într-o zi să aibă și ele o parte din regiunea amazoniană?”

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării