main logo
521

Brazilia: Un baraj minier s-a rupt și s-au format râuri de deșeuri fieroase

Ruperea barajului minier din Brazilia a provocat moartea a cel puţin 115 persoane, iar alte 248 sunt date dispărute.

Brazilia: Un baraj minier s-a rupt și s-au format râuri de deșeuriBrazilia: Un baraj minier s-a rupt și s-au format râuri de deșeuri fieroase

Acest incident este considerat un dezastru aproape iminent în condiţiile unei legislaţii permisive şi personalului insuficient, afirmă experţi, iar o înregistrare recentă arată momentul dezastrului, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

O înregistrare dată publicităţii recent arată momentul ruperii barajului minier şi avalanşa de noroi şi deşeuri feroase care s-a revărsat peste o parte din localitatea Brumadinho din statul Minas Gerais şi a contaminat râurile din aval.

„Minas Gerais are o istorie seculară ca fiind indulgentă cu sectorul minier. Este ceva cultural „, a declarat deputatul brazilian Joao Vitor Xavier, relatează agenţia The Associated Press.

Oficialul a mai afirmat că industria minieră reuşeşte să convingă populaţia şi autorităţile prezentând beneficiile economice ale proiectelor, însă pun profitul mai presus de siguranţa.

Mai mult, astfel de catastrofe s-ar putea produce din nou, în contextul în care autorităţile braziliene încearcă să facă mai permisivă legislaţia minieră în numele dezvoltării economice.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării