main logo
309

Bosnia și Herțegovina, lovită de inundații: 14 persoane au decedat

Cel puțin 14 persoane și-au pierdut viața în Bosnia și Herțegovina, în urma inundațiilor și alunecărilor de teren cauzate de ploile torențiale. În mai multe orașe, casele au fost transformate în ruine, iar legăturile rutiere și feroviare au fost distruse. Autoritățile anunță că numărul victimelor ar putea crește, deoarece multe persoane au fost date dispărute, transmite Al Jazeera.

Bosnia și Herțegovina, lovită de inundații: 14 persoane au decedatFoto: France 24

Ploile torențiale și alunecările de teren au distrus case, drumuri și poduri în centrul Bosniei și Herțegovinei. În districtul Jablanica, au fost raportate 14 decese, după ce regiunea a fost afectată de 24 de ore de ploi torențiale, transmite Știri.md, cu referire la agora.md.

În regiune, au fost trimiși geniști, unități de salvare și un elicopter, inclusiv pentru a salva 17 persoane dintr-un spital de boli mintale. Mai multe persoane rănite au fost evacuate cu un elicopter al forței de menținere a păcii a Uniunii Europene (EUFOR).

Legăturile rutiere și feroviare au fost distruse, iar multe persoane au fost date dispărute. Apărarea civilă a Federației Bosniaco-Croate a declarat că numărul morților ar putea crește.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării