main logo
580

Boris Johnson vrea să convoace alegeri anticipate în Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat miercuri că doreşte să convoace pe 15 octombrie alegeri anticipate, după ce Camera Comunelor a aprobat o moţiune ce permite opoziţiei să stabilească agenda Parlamentului de la Londra, potrivit Reuters.

Boris Johnson vrea să convoace alegeri anticipate în Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson a declarat marţi seară că Partidul Conservator va depune o moţiune pentru convocarea de alegeri anticipate, după ce opoziţia a obţinut controlul asupra agendei Parlamentului, fapt ce ar putea să-i permită blocarea unui potenţial Brexit fără acord, transmite Știri.md cu referire la Medifax.

"Nu vreau alegeri, dar dacă parlamentarii votează mâine (miercuri, n.red.) pentru stoparea negocierilor şi impun o nouă întârziere fără sens Brexit-ului, potenţial pe mai mulţi ani, atunci aceasta ar fi singura modalitate de a rezolva acest lucru", a adăugat Boris Johnson.

Liderul britanic a mai afirmat că în cazul în care va câştiga alegerile "toată lumea ştie că dacă sunt prim-ministru, voi merge la Bruxelles, merge pentru un acord şi voi obţine un acord, dar dacă nu vor vrea o înţelegere, vom pleca oricum pe 31 octombrie."

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării