main logo
717

Boris Johnson cu iubita, primul cuplu necăsătorit de la Downing Street

Boris Johnson se pregăteşte să se mute împreună cu iubita Carrie Symonds la Downing Street, în acest weekend. Însă cuplul va aduce multe provocări protocolului regal, spre sfârşitul verii.

Boris Johnson cu iubita, primul cuplu necăsătorit de la Downing StreetFoto: adevarul.ro

Boris Johnson devine de astăzi prim-ministru al Marii Britanii, câştigând detaşat cursa pentru şefia Partidului Conservator. Johnson se va muta în Downing Street, miercuri seară, şi iubita sa i se va alătura în weekend, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Cei doi vor deveni primul cuplu necăsătorit care va locui la Number 10 – dar acest lucru s-ar putea dovedi problematic pentru tentativele Reginei Elisabeta de a urma protocolul regal. 

Prim-miniştrii şi partenerii lor o vizitează pe regină, în mod tradiţional, la sfârşitul verii, la moşia Balmoral din Scoţia. Vizita are loc de obicei în septembrie, înainte de reunirea Camerei Comunelor. 

Se pare că Johnson şi iubita sa vor să păstreze această tradiţie, dar starea loc civilă s-ar putea dovedi delicată. Potrivit protocolului regal, cuplurile necăsătorite care sunt oaspete ale Reginei, în oricare din cele şase reşedinţe ale sale, nu pot petrece noaptea aici. 

Regula din perioada Victoriană s-a aplicat chiar şi Prinţului Harry şi lui Meghan Markle, atunci când cei doi au vizitat-o pe Regină în timpul Crăciunului din 2017, în ciuda faptului că erau logodiţi. Meghan şi Harry au stat în apropiere, la Anmer Hall, până în 2018, când le-a fost permis să doarmă la Sandringham, în calitate de cuplu căsătorit. 

Astfel, dacă Johnson şi Symonds nu se căsătoresc până în septembrie, este probabil ca Regina să fie forţată să decidă cum să procedeze. 

Cuplului i-ar putea fi oferită varianta şederii la o cabană de pe proprietare, în loc de castelul principal, dar unii consideră că acest gest ar fi nepotrivit, având în vedere că reşedinţa de la Balmoral are 52 de dormitoare. 

Sau poate că Regina nu va fi atât de strictă în ceea ce priveşte regulile, având în vedere că sunt depăşite în Marea Britanie modernă. 

Însă acesta nu este singurul inconvenient pe care Regina îl are de depăşit: Majestatea sa a fost nevoită să-şi schimbe planurile de vară în funcţie de cursa pentru şefia Partidului Conservator. 

Regina Elisabeta a II-a ar fi trebuit să părăsească Londra şi să meargă la Balmoral, Scoţia, pentru vacanţa sa de vară anuală, săptămâna trecută, dar a trebuit să-şi amâne călătoria.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării