main logo
681

Bombardiere strategice americane B-52, deasupra României

Un bombardier strategic american a participat la un antrenament în spațiul aerian al României. Este unul dintre cele 6 aparate B-52 trimise de SUA la o bază din Marea Britanie.

Bombardiere strategice americane B-52, deasupra României

Mutarea bombardierelor strategice arată capacitatea SUA și a aliaților din NATO de a-și proteja teritoriile, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro

După anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea, americanii au început să trimită în Europa astfel de avioane cel puțin o dată pe an.

Bombardierul B-52 a participat la un exercițiu în poligonul Cincu, din Brașov.

Aparatul american a fost coordonat de la sol de militari ai Forțelor Aeriene Române care au simulat cererea  de sprijin aerian.

Alte bombardiere strategice americane din cele 6 staționate în Marea Britanie au zburat deja deasupra Mării Norvegiei, unde au fost însoțite de avionale F16 ale Forțelor Norvegiene, dar au survolat și Letonia și Marea Baltică.

Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat azi că două bombardiere Tu-160 au zburat deasupra Mărilor Barents, Norvegiei și Nordului.

Deși erau deasupra apelor internaționale, aparatele au fost escortate pentru anumite perioade de timp de aparate daneze F16 și de avioane Typhoon ale Forțelor Aeriene Britanice.

Imediat după ce Rusia a anexat ilegal Crimeea, SUA au început să trimită în Europa bombardiere strategice B-1, B-2 sau B-52.

De această dată, este cel mai mare număr de astfel de aparate din 2003. Atunci au staționat în Marea Britanie 17 B-52 care au participat la Opreațiunea Iraqi freedom.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării