main logo
547

Bombă din al Doilea Război Mondial, descoperită la Kremlin

Autorităţile ruse au descoperit o bombă de aviaţie neexplodată rămasă din al Doilea Război Mondial pe teritoriul Kremlinului, în plin centrul Moscovei.

Bombă din al Doilea Război Mondial, descoperită la KremlinFoto: Profimedia

Kremlinul, al cărui nume se traduce prin “fortăreaţa”, este principalul bastion al puterii politice din Rusia şi reşedinţă a şefului statului rus, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

În cursul bătăliei pentru Moscova din anii 1941-1942, forţele naziste au bombardat oraşul. Bătălia s-a încheiat printr-o victorie crucială a armatei sovietice, care a inversat tendinţa pe Frontul de est.

Bomba a fost descoperită la mare adâncime sub Kremlin, în cursul unor excavări arheologice.

Informaţia a fost confirmată de comandantul militar al Kremlinului, general-locotenentul Serghei Hlebnikov, care a declarat că bomba a fost dezactivată, iar apoi transportată pentru a fi detonată într-un loc sigur, precizează RIA Novosti.

„Toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii pe teritoriul Kremlinului au fost efectuate. E linişte la Kremlin. Proiectilul a fost înlăturat şi dus în altă parte pentru a fi detonat”, a precizat el.

Programul zilnic al preşedintelui Vladimir Putin nu a suferit modificări în urma descoperirii bombei, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de media ruse.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării