main logo
842

Bogaților din SUA le-a priit pandemia: Averile lor au crescut

Marii miliardari din Statele Unite ale Americii și-au văzut averile crescând spectaculos în timpul pandemiei de coronavirus.

Bogaților din SUA le-a priit pandemia: Averile lor au crescut

Cele mai spectaculoase creșteri le-au înregistrat Jeff Bezos, șeful de la Amazon, care și-a văzut conturile mai bogate cu 34,6 miliarde de dolari, și Mark Zuckerberg, numărul unu de la Facebook, care și-a mai pus 26 de miliarde de dolari “la saltea”, a anunțat CNBC, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

În perioada carantinei, de la mijlocul lunii martie, la mijlocul lunii mai, miliardarii din SUA au constatat că afacerile le-au mers strună.

Raportul cuprinde o privire aruncată peste averile a 600 de bogați din America în perioada 18 martie – 19 mai.

Cele mai mari câștiguri le-au înregistrat cei mai bogați cinci miliardari – Bezos, Bill Gates, Zuckerberg, Warren Buffett și Larry Ellison – care, împreună, au mai strâns 76 de miliarde de dolari.

Cea mai spectaculoasă creștere procentuală a înregistrat-o Elon Musk, a cărui avere a crescut cu 48 la sută, ajungând la 36 de miliarde de dolari.

Zuckerberg este pe locul doi, cu o avere cu 46 la sută mai mare, ajungând la 80 de miliarde, iar Bezos a înregistrat o creștere cu “doar” 31 la sută, averea lui ajungând acum la 147 de miliarde de dolari.

Cine a pierdut milioane de dolari în carantină McKenzie Bezos, fosta soție a lui Jeff Bezos, a ajuns și ea la 48 de miliarde de dolari.

Au fost și oameni de afaceri ale căror averi au scăzut, dar nu într-atât încât să-i facă să se teamă că vor ajunge în sapă de lemn.

Ralph Lauren a văzut a văzut cum averea sa a scăzut cu 100 de milioane de dolari la 5,6 miliarde de dolari.

Hotelierul John Pritzker a pierdut 34 de milioane de dolari, dar mai are, “la ciorap”, alte 2,56 miliarde de dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării