main logo
747

Bogaţii Germaniei transferă milioane de euro în conturi elveţiene

Perspectiva unei victorii a partidelor de stânga îi îngrozeşte pe milionarii germani, care se grăbesc să-şi transfere activele în conturi elveţiene.

Bogaţii Germaniei transferă milioane de euro în conturi elveţiene

În cazul în care, după alegerile organizate duminică, la putere vin social-democraţii (SPD), Formaţiunea Stânga (Die Linke) sau ecologiştii, bogaţii ar putea încasa o lovitură fiscală puternică, prin impozite uriaşe pe avere şi moşteniri, transmite Știri.md cu referire la observatornews.ro.

Milionarii germani se tem de o posibilă victorie a social-democraţilor la alegerile de duminică, motiv pentru care mulţi dintre ei se grăbesc să îşi pună la loc sigur averea, în conturi din Elveţia.

Bancherii şi avocaţii fiscali susţin că transferul de bunuri a atins cote impresionante, bogaţii Germaniei încercând astfel să ocolească impozitele uriaşe care ar putea fi reintroduse, în cazul în care la putere ajung partidele de stânga sau ecologiştii. „Pentru super-bogați, e o situaţie alarmantă”, a declarat pentru Reuters un avocat fiscal din Germania.

„Antreprenorii sunt în alertă.”

Miliarde de dolari transferate în conturi elveţiene

Mişcarea dovedeşte că, în continuare, Elveţia e privită ca un loc atractiv pentru depozitarea averii, în ciuda eforturilor depuse de oficialii ţării pentru a dezamorsa mitul paradsului fiscal.

Miliardarii consideră că statul european e un refugiu sigur pentru activele lor.

În plus, tensiunile geopolitice și temerile legate de consecințele economice ale pandemiei de COVID-19 au făcut şi mai atractivă stabilitatea politică a Elveției.

Datele colectate de o instituţie bancară internaţională arată că în conturile din Elveţia au ajuns aproape 5 miliarde de dolari în primul trimestru al anului 2021, suma totală crescând astfel la 37,5 miliarde de dolari.

Iar cifrele nu includ şi acțiunile, obligațiunile sau produsele financiare.

Şi cu toate că nu sunt disponibile statistici actualizate, surse Reuters susţin că banii au continuat să alimenteze depozitele bancare „Mulți oameni bogați, în special antreprenori, se tem că Germania va înclina spre politica de stânga, indiferent de rezultatul alegerilor”, spune Florian Dürselen, oficialul LGT Elveția pe regiunea Europei.

Un bancher elvețian de top a precizat că ştie "câțiva antreprenori germani care doresc să se stabilească în afara Germaniei dacă lucrurile devin prea roșii (n.r. referire la partidele de stânga)”.

Elveţia nu acoperă evaziunea fiscală

Deşi părea o soluţie ideală, elveţienii susţin că transferul de numerar nu îi protejează pe milionarii germani de plata unor eventuale taxe suplimentare.

Astfel de date nu sunt confidenţiale, la cererea oficialilor din ţara de origine a clienţilor.

"Ca centru financiar, Elveția se caracterizează prin stabilitate, securitate juridică și un nivel ridicat de competență financiară. Cu toate acestea, nu oferă nicio protecție împotriva evaziunii fiscale”, a declarat un purtător de cuvânt al Secretariatului de Stat pentru Probleme Financiare Internaționale (SIF).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării