main logo
458

Blugii LEVI valorează mai mult decât se așteptau cei de la Levi Strauss

Renumitul producător american de blugi Levi Strauss & Co a obţinut miercuri un preţ mai ridicat decât se aştepta în oferta sa publică iniţială (IPO), vânzând acţiuni de 623,3 milioane de dolari la revenirea pe pieţe după mai mult de trei decenii.

Blugii LEVI valorează mai mult decât se așteptau cei de la Levi Strauss

Compania, cu o vechime de 166 de ani, anunţase iniţial că va oferi 36,7 milioane de acţiuni cu preţul între 14 şi 16 dolari, dar pe fondul creşterilor de pe piaţa bursieră preţul unei acţiuni a fost stabilit la 17 dolari, ceea ce va evalua capitalizarea sa bursieră la aproximativ 6,60 miliarde de dolari, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Compania va debuta joi la bursa de la New York, având simbolul LEVI.

Familia Haas, descendenţii lui Levi Strauss, a vândut acţiuni în valoare de aproximativ 357 milioane de dolari.

„Credem că avem oportunităţi semnificative pentru a ne extinde prezenţa pe pieţele emergente cheie, cum ar fi China, India şi Brazilia, pentru a stimula creşterea pe termen lung”, se arată într-un comunicat al companiei americane.

În perioada noiembrie 2017 - noiembrie 2018, veniturile nete au crescut la 5,8 miliarde de dolari, de la 4,9 miliarde de dolari în urmă cu un an. Profitul net s-a situat la 285,2 milioane de dolari, uşor peste nivelul de 284,6 milioane de dolari în urmă cu un an.

Levi Strauss a mandatat băncile Goldman Sachs Group, BofA Merrill Lynch, Morgan Stanley şi JPMorgan Chase & Co să se ocupe de această ofertă publică iniţială.

Compania trebuie să facă faţă noilor rivali apăruţi pe piaţă şi creşterii popularităţii stilurilor de pantaloni mai confortabili, precum leggings sau cei pentru yoga.

Faimoşii pantaloni blue jeans au fost lansaţi pe piaţă de Levi Strauss în anii 1870 la San Francisco, în momentul de vârf al Goanei după Aur din California. 

Compania, care deţine de asemenea şi marca Dockers, este considerată responsabilă pentru popularizarea blugilor în rândul maselor de cumpărători după cel de-al Doilea Război Mondial. 

În anul 1971, firma Levi Strauss a devenit pentru prima dată o companie publică, dar în 1985 descendenţii lui Levi Strauss au decis să o retransforme într-o companie privată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării