main logo
363

Bloomberg: UE şi Marea Britanie plănuiesc un summit în privința Brexitului

Marea Britanie şi Uniunea Europeană se pregătesc pentru un summit special în noiembrie pentru a semna acordul privind Brexitul, iar întâlnirea ar putea fi anunţată în următoarele zile, conform unor surse Bloomberg.

Bloomberg: UE şi Anglia plănuiesc un summit în privința BrexituluiBloomberg: UE şi Anglia plănuiesc un summit în privința Brexitului

Deşi mai există anumite probleme de rezolvat, UE se pregăteşte să programeze o întâlnire la jumătatea lui noiembrie pentru ca liderii să se pună de acord oficial privind termenii Brexitului, au informat sursele, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md

Tensiunile continuă, însă, în Partidul Conservator. Membrii pro-Brexit ar fi petrecut mai multe ore marţi noapte pentru a concepe un plan de a o înlătura de la putere pe prim-ministrul Theresa May, despre care cred că le-a trădat viziunea privind ieşirea din blocul european, conform unor surse.

May îşi va prezenta planul către omologii săi europeni în timpul unei întâlniri neoficiale de la Salzburg de miercurea viitoare iar apoi ceilalţi 27 de lideri vor discuta între ei despre propunerile prim-ministrului britanic. Este aşteptat ca planurile privind summit-ul din noiembrie să fie făcute publice în timpul întâlnirii de la Salzburg.

„Lucrăm la un acord care va fi bun pentru industria britanică şi suntem încrezători că vom reuşi acest lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului britanic.

Deşi stabilirea acestui summit este un semn că liderii europeni sunt încrezători că se va ajunge la un acord în curând, există încă obstacole importante. Unul dintre ele este felul în care ar putea fi evitate controale la graniţa dintre Irlanda de Nord şi Republica Irlanda.

Una dintre surse a informat că summit-ul ar urma să aibă loc în săptămâna care începe pe 12 noiembrie.

Luni, negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, a declarat că, în mod realist, se va ajunge la un acord în următoarele şase-opt săptămâni. „Cred că este posibil să ajungem la un acord până la începutul lui noiembrie. Nu suntem departe de un acord”, a declarat el.

După ce se ajunge la un acord, acesta trebuie să fie aprobat de parlamentul britanic şi de cel european.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării