main logo
445

Bloomberg afirmă că Trump totuși a mințit despre noaptea petrecută la Moscova

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a petrecut totuși noaptea la Moscova în 2013, când a venit în capitala rusă pentru a organiza concursul Miss Univers, deși el însuși a susținut în mod repetat contrariul, scrie Bloomberg.

Bloomberg: Trump a mințit despre noaptea petrecută la MoscovaBloomberg afirmă că Trump totuși a mințit despre noaptea petrecută la Moscova.

Cu ajutorul înregistrărilor privind zborurile, jurnaliștii au reușit să recreeze ruta detaliată a lui Trump în acele zile. Ei au aflat că vizita sa la Moscova a început joi, 7 noiembrie 2013, în Carolina de Nord, unde miliardarul a sosit pentru ziua de naștere a evanghelistului Billy Graham.

Înregistrările de zbor arată că avionul privat al lui Trump s-a întors la New York în aceeași noapte, însă Trump nu era la bord. În schimb, el a zburat la Moscova cu un avion privat Bombardier Global 5000, deținut de partenerul său de afaceri Phil Ruffin, așa cum de altfel anunță, în ianuarie 2017, și publicația The New York Times.

Conform înregistrărilor FlightAware, aeronava cu numărul de bord N443PR a plecat de la Asheville (NC) în data de 7 noiembrie și în dimineața de 8 noiembrie a aterizat pe aeroportul Vnukovo din Moscova. Bloomberg notează că la o oră de mers cu mașina de la aeroport se află hotelul Ritz-Carlton, în care s-a cazat Trump. Acest lucru a fost confirmat de Araz Agalarov, unul dintre organizatorii concursului „Miss Univers”.

În seara aceleași zile, potrivit unei imagini postate pe Facebook, Trump a fost la restaurantul Nobu, invitat la petrecerea organizată de Agalarov, scrie paginaderusia.ro.

A doua zi, 9 noiembrie, Trump însuși a postat o fotografie pe Facebook din hotelul Ritz. În plus, el a scris pe Twitter că a făcut un tur al Moscovei. În aceeași seară a fost prezent la concursul Miss Univers, urmat de o petrecere care a început după miezul nopții, pe 10 noiembrie.

Din Moscova, Trump a plecat cu un zbor la ora 03:58, pe 10 noiembrie. A sosit la New York în aceeași zi, 10 noiembrie, la ora locală 04:11.

În acea seară, Trump și-a anunțat întoarcerea în SUA pe Twitter: „Tocmai m-am întors din Rusia, am aflat multe lucruri noi. Moscova este un loc foarte interesant și uimitor!”

După ce Trump a fost ales președinte al Statelor Unite, mass-media a scris despre ”comportamentul său inadecvat” în timpul călătoriei la Moscova în 2013. Se presupune că el a angajat prostituate și le-a obligat să urineze una pe celalaltă (golden shower) în camera de hotel, în care a fost cazat anterior și Barack Obama. Informațiile au fost extrase din așa-numitul dosar întocmit de fostul ofițer de informații britanic Christopher Steele.

Trump însuși a negat de două ori această informație în conversațiile cu fostul șef al FBI, James Comey. După demiterea sa din funcție, Comey a scris în memoriile sale ca Trump i-ar fi explicat că zvonul despre prostituate nu poate fi adevărat, deoarece în timpul vizitei sale la Moscova el nu a rămas peste noapte la hotel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării