main logo
470

Biserica Rusă aşteaptă scuze din partea Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol

Biserica Rusă aşteaptă scuze din partea Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol pentru situaţia creată în sânul ortodoxiei.

Biserica Rusă aşteaptă scuze din partea Constantinopolului

Patriarhul Kiril susţine că după ce Mitropolia Kievului a fost scoasă de sub jurisdicţia canonică a Moscovei, naţionaliştii ucraineni ar fi preluat controlul asupra a 50 de biserici care aparţineau Patriarhiei Moscovei, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

"Dacă va curge chiar şi o picătură de sânge în Ucraina, vina o va avea personal Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului. Prin acţiunile sale necugetate, el i-a încurajat pe cei care susţin sciziunea bisericii şi el amplifică prin aceste acţiuni criza din Ucraina", a spus Alexander Volkov, purtător de cuvânt al Patriarhului Kiril.

Prin faptul că nu condamnă acţiunile de preluare a bisericilor, Patriarhia Ecumenică ia partea schismaticilor şi a extremiştilor, e de părere reprezentantul Moscovei.

Biserica Rusă a rupt relaţiile cu Patriarhia Ecumenică în sens de protest faţă de decizia sinodului de la Constantinopol de a recunoaşte cele două biserici ortodoxe din Ucraina.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării