main logo
576

Biletele pentru Eurovision 2023 s-au epuizat în 36 de minute

Biletele pentru marea finală a concursului Eurovision 2023, organizat la Liverpool, în Marea Britanie, s-au epuizat în puţin peste 30 de minute. Doar 6.000 de bilete au fost disponibile pentru cele nouă spectacole live din Liverpool, care includ și repetițiile generale.

Biletele pentru Eurovision 2023 s-au epuizat în 36 de minute

Marea Britanie găzduieşte cea de-al 67-a ediţie a concursului Eurovision în locul Ucrainei, câştigătoarea competiţiei de anul trecut. Ca urmare a invaziei în curs a Rusiei asupra Ucrainei, Kievul a predat îndatoririle de gazdă Marii Britanii, care s-a clasat pe poziţia secundă la Eurovision Song Contest 2022, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

Biletele pentru concursul Eurovision Song Contest s-au pus în vânzare astăzi la prânz și au fost date în 36 de minute, au anunțat organizatorii. Utilizatorii online au raportat mesaje de tip „Error 503” , susținând că sesiunea lor a expirat, în timp ce alții au fost întâmpinați cu afirmații că ar putea fi un robot. Biletele pentru finală s-au epuizat în 36 de minute, iar celelalte spectacole s-au umplut aproximativ o oră mai târziu.

Biletele pentru marea finală au avut preţuri cuprinse între 160 şi 380 de lire sterline (192-456 de dolari americani), iar cele puse în vânzare pentru cele două semifinale au avut preţuri cuprinse între 90 şi 290 de lire sterline. Organizatorii au scris pe Twitter că cererea de bilete a fost „foarte mare”.

Atunci când s-au înscris la coada online, fanii au fost întâmpinați cu mesajul că mai mult de 2.000 de persoane se aflau în fața lor, însă numărul real a fost probabil mult mai mare.

În timp ce sala din Merseyside are de obicei o capacitate de 11.000 de persoane, se crede că vor fi disponibile aproximativ 6.000 de bilete pentru fiecare spectacol, spațiul fiind redus din cauza scenei întinse și a cerințelor de producție. Cei care au fost suficient de norocoși să prindă un bilet s-ar putea lovi de un obstacol în ceea ce privește cazarea, întrucât locurile de cazare din Liverpool în timpul săptămânii Eurovision s-au epuizat aproape imediat după ce s-a anunțat că va avea loc acolo.

Aproximativ 3.000 de bilete pentru cele nouă spectacole în total – şase repetiţii, două semifinale şi marea finală – vor fi disponibile pentru ucrainenii strămutaţi în Marea Britanie în schimbul a 20 de lire sterline pe bilet, a anunţat guvernul britanic luna trecută. Radiodifuzorul britanic BBC va organiza evenimentul, care atrage în mod normal o audiență de aproape 200 de milioane de telespectatori și care a avut loc ultima dată în Marea Britanie în 1998. Ucraina s-a calificat automat în marea finală a competiției.

Concursul va avea loc în perioada 9 – 13 mai. Orchestra Kalush din Ucraina a câștigat concursul de anul trecut, dar s-a considerat că nu este sigur să se desfășoare în această țară din cauza conflictului în curs de desfășurare, astfel că Marea Britanie a fost aleasă să găzduiască evenimentul din acest an.Sam Ryder a cântat pentru Marea Britanie anul trecut la Torino, Italia, terminând pe locul al doilea.

La ediția din acest an a concursului Eurovision Song Contest, Republica Moldova o va reprezenta interpretul Pasha Parfeni cu ”Soarele și Luna”. Piesa a fost atât preferata juriului, cât și a telespectatorilor.

Pasha Parfeni a învins în fața altor nouă finaliști, fiind în urmat în clasament de Aliona Moon și Sunstroke Project.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării