main logo
424

Bilanțul cutremurului din Indonezia: 2.113 morţi şi 1.000 de dispăruţi

Bilanţul în urma cutremurului cu magnitudinea 7,4 care a afectat la sfârşitul lunii trecute insula indoneziană Sulawesi a ajuns la 2.113 morţi şi 1.309 persoane dispărute.

Bilanțul cutremurului din Indonezia: 2.113 morţi şi 1.000 de dispăruţiBilanțul cutremurului din Indonezia: 2.113 morţi şi 1.000 de dispăruţi

Până la 1.703 persoane şi-au pierdut viaţa în Palu, capitala provinciei, iar restul au murit în cartierele învecinate, Donggala, Sigi, Parigo Moutong şi Pasangkayu, a precizat sâmbătă seară purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea dezastrelor, Sutopo Nugroho, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

223.751 de locuitori au fost strămutaţi, iar 4.612 de persoane au fost rănite în urma seismului de la 28 septembrie care a declanşat un val tsunami şi lichefierea solului, fenomen în urma căruia mii de case au fost înghiţite de pământ.

''Mai multe utilităţi, precum electricitatea şi reţelele de comunicaţii, au fost restabilite şi au revenit la normal în proporţie de aproape 100%'', a declarat Nugroho adăugând că au fost reluate activităţile comerciale în benzinării, pieţe şi în sectorul bancar.

Purtătorul de cuvânt au mai spus că deşi operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor au încetat oficial la 12 octombrie, membrii echipelor care curăţă zonele afectate continuă să găsească trupuri neînsufleţite ale victimelor captive sub dărâmături.

Autorităţile guvernamentale au amenajat adăposturi temporare şi corturi pentru locuitorii strămutaţi şi au asigurat accesul la instalaţii sanitare şi apă în contextul în care populaţia se pregăteşte de apropierea sezonului ploios, a menţionat Nugroho.

Mai multe regiuni din Palu, oraşul indonezian devastat luna trecută de seismul urmat de tsunami, unde corpurile a mii de victime au rămas îngropate sub dărâmături, au fost dezinfectate joi cu ajutorul unei soluţii pulverizate din elicoptere. Agenţia pentru gestionarea dezastrelor a precizat că a pulverizat joi zona cu dezinfectant pentru a evita ca insectele sau şobolanii să răspândească boli.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării