main logo
724

Biden a vorbit la telefon cu Netanyahu și a subliniat urgența unui armistițiu în Gaza

Președintele american, Joe Biden, „a subliniat urgența finalizării unui acord privind încetarea focului și eliberarea ostaticilor” în Fâșia Gaza, în cursul unei convorbiri telefonice avute miercuri cu prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat Casa Albă.

Biden a vorbit cu Netanyahu: A subliniat urgența unui armistițiu în GazaFoto: digi24.ro

Convorbirea s-a axat pe „discuțiile viitoare de la Cairo pentru a elimina obstacolele rămase” înainte de a se ajunge la un compromis între Israel și Hamas, potrivit comunicatului, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Joe Biden l-a informat, de asemenea, pe Benjamin Netanyahu despre „eforturile americane desfășurate pentru a sprijini apărarea Israelului împotriva amenințărilor venite din partea Iranului și a grupărilor teroriste” legate de Teheran.

La convorbire a participat și Kamala Harris, candidata Partidului Democrat la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie și actual vicepreședinte, potrivit Casei Albe.

Această convorbire survine după turneul secretarului de stat american Antony Blinken în Orientul Mijlociu pentru obținerea unui acord de încetare a focului în Gaza.

Pentru Statele Unite, un armistițiu în Gaza ar ajuta la evitarea unei conflagrații în Orientul Mijlociu, după amenințările Iranului și aliaților săi care au avertizat că vor răzbuna asasinarea, atribuită Israelului, a liderului Hamas, Ismail Haniyeh, la 31 iulie, la Teheran.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării