main logo
3139

Berea rece pe caniculă, mai periculoasă decât ne-am fi așteptat

O bere rece băută pe caniculă te poate ucide, iar asta nu reprezintă nicio exagerare, arată medicul Tudor Ciuhodaru. Efectele alcoolului, combinate cu cele ale temperaturii scăzute a băuturii, pot fi fatale, iar asta e valabil pentru oricine.

Berea rece pe caniculă, mai periculoasă decât ne-am fi așteptat

O bere rece pe caniculă poate părea o soluție rapidă de răcorire, dar medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenția că această combinație poate deveni letală, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

În contextul temperaturilor extreme care se anunță în România, de peste 40 de grade la umbră, specialistul oferă un avertisment dur pentru toți cei care aleg să consume alcool în zilele toride.

Iată și argumentele medicale aduse de cunoscutul doctor Tudor Ciuhodaru: 

”Oricine poate fi afectat. Nu neglijați aceste 3 pericole. Cum poate fi letală o bere rece pe caniculă:

1. Te încălzeşte şi îţi afectează termoreglarea. Răcirea bruscă iniţială a organismului este urmată de generarea de căldură şi de vasodilataţie având drept consecinţă accentuarea senzaţiei de căldură şi perturbarea mecanismelor de termoreglare.

2. Te deshidratează. Efectul diuretic vulnerabilizează organismul şi îţi diminuează capacitatea de a compensa efectele căldurii.

3. Îţi alterează capacitatea de reacţie la pericol. Vederea, vorbirea, viteza de reacţie, reflexele şi echilibrul precum şi starea de conştienţă sunt afectate iar alterarea statusului neurologic predispune la expunerea prelungită la soare sau temperaturi crescute”, scrie medicul Ciuhodaru pe pagina sa de Facebook.

Medicul continuă cu prezentare cifrelor șocante, legate de consumul de alcool pe timp de caniculă.

Jumătate din decesele violente pe timp de vară au pornit de la o bere rece

Rețineți:

1.Combinația berea rece și canicula poate fi letală.

2. Alcoolul este responsabil de 50% dintre decesele violente la adolescenți și adulţi din această perioadă.

3. Mulţi pacienţi ajunşi la urgenţe în aceste zile au refuzat să creadă că două-trei beri, uneori mai multe, pot avea consecinţe dramatice atunci când este foarte cald. 

4. Nici aportul caloric şi de ftataţi nu e de neglijat. Berea blondă cu o concentraţie de 5% are în medie 42 kcal la 100 ml iar cea brună la aceeaşi concentraţie 37 kcal la 100ml, iar dacă e mai tare, de 7%, ajunge şi la 48 de kcal. Extremele sunt reprezentate de berea nefiltrată cu 52 kcal la 100 ml şi cea fără alcool cu 26 kcal. Radlerul se situeză caloric între berea brună tare şi berea blondă cu cele 45 de kcal la 100 ml. 

5. Țineţi cont că lumina şi radiaţiile ultraviolete degradează berea (se recomandă consumul celei îmbuteliate în sticle închise la culoare şi nu a celei din recipiente de plastic din care berea extrage mai uşor ftalaţii cu risc cancerigen.

Până când legea Ciuhodaru (ce prevede predarea educației pentru sănătate în toate școlile din România) va fi adoptată:

(!!!) 𝐍𝐮 𝐮𝐢𝐭𝐚ţ𝐢 recomandarea de a vă hidrata corect- un pahar de apă, limonadă, ceai sau sucuri de fructe, iaurt la 15-20 de minute- fâră a aştepta apariţia senzaţie de sete!!!

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării