369
0
Belgia: Oamenii legii au confiscat mașini de lux de la polițiști corupți
369
0

Sute de mașini, ceasuri de lux și sume în valoare de 1,5 milioane de euro au fost confiscate de polițiștii belgieni în cadrul unei anchete de amploare privind traficarea şi vânzarea de automobile achiziţionate ilegal.

Foto: brusselstimes.com

Autorităţile belgiene au anunțat, vineri, că au pus sub acuzare zeci de persoane suspectate de implicare în traficarea şi vânzarea de maşini furate din țări precum Franța sau Germania, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

La începutul lunii mai, peste 30 de persoane au fost reţinute în urma a 200 de percheziții în întreaga ţară, în ceea ce media au catalogat drept una dintre cele mai ample operaţiuni ale poliţiei din ultimele două decenii.

Între timp, poliţia a efectuat noi raiduri, confiscând 91 de caravane - multe dintre ele furate din Franţa şi Germania - şi circa 150 de alte autovehicule, unele dintre ele branduri de lux precum Porsche, Ferrari şi Bentley.

De asemenea, ei au găsit zeci de ceasuri de lux şi circa 1,5 milioane de euro în bani şi în conturi bancare, a precizat parchetul într-un comunicat.

Peste 30 de arme, printre care pistoale şi alte arme de foc, au fost de asemenea confiscate, în timp ce 34 de clădiri au fost puse sub sechestru.

Unii dintre inculpaţi sunt suspectaţi că au făcut abuz de funcţie, precum poliţişti, mecanici, brokeri de asigurări sau notari, a precizat parchetul.

“Fără ajutorul lor, traficul şi revânzarea de maşini achiziţionate fraudulos ar fi fost dificile sau chiar imposibile”, potrivit comunicatului.

Printre capetele de acuzare se află corupţie, spălare de bani, încălcarea secretului profesional, furt, fraudă şi participarea la activităţile unei organizaţii criminale.

Peste 1.000 de persoane au căzut victime acestei reţele infracţionale în Belgia, au menţionat procurorii.

Citește și
article image
Explozie puternică în Belgia. Mai multe persoane, prinse...
0
149
article image
O femeie a scăpat cu viață după 6 zile blocată în propria...
0
402
article image
Belgia, pedepsită de UE pentru viteza slabă la Internet
0
216
article image
Vinul Moldovei, prezentat în SUA și Belgia la o întâlnire...
0
199