21 noi, 2020 16:50
921
2

Belarus: Tihonovskaia vrea să declare forțele de securitate entităţi teroriste

21 noi, 2020 16:50
921
2

Liderul opoziției belaruse, Svetlana Tihonovskaia, aflată în exil în Lituania, a anunțat că a început o serie de demersuri pentru ca forțelor de securitate din Republica Belarus să fie recunoscute drept entităţi teroriste.

Belarus: Tihonovskaia vrea să declare forțele de securitate entităţi teroriste

Potrivit unui mesaj postat pe contul de Telegram al opozantei, este vorba despre trupele speciale OMON și Direcția principală pentru combaterea criminalității organizate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne de la Minsk, transmite Știri.md cu referire la Rador.ro

Anunţul în acest sens a fost făcut de Tihanovskaia în timpul unei întâlniri cu ministrul afacerilor externe al Olandei, Stef Blok. 

„Din moment ce Direcția principală pentru combaterea criminalității organizate și a corupției de pe lângă Ministerul Afacerilor Interne din Belarus și OMON s-au transformat în bande criminale, începem procedura de recunoaștere a acestor organizații drept extremiste sau teroriste” – a remarcat Svetlana Tihanovskaia. 

Opozanta şi-a exprimat convingerea că toți angajații acestor structuri care demisionează din funcţii înainte de finalizarea anchetei vor fi recunoscuți drept complici şi vor fi supuşi doar unor sancțiuni și amenzi. 

„Doar acei oficiali de securitate care vor trece de partea poporului vor putea conta pe amnistie” – a subliniat liderul opoziţiei belaruse.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter