Belarus își închide temporar granițele: Invocă lupta cu COVID
30 octombrie, 08:48
690
1
Belarus își închide temporar granițele: Invocă lupta cu COVID
30 octombrie, 08:48
690
1

Autoritățile din Belarus au anunțat, joi, că închid temporar granițele terestre cu Lituania, Letonia, Ucraina și Polonia, invocând lupta contra pandemiei de coronavirus, scrie agenția France Presse, citată de Hotnews.

Autoritățile beloruse au anunțat joi că închid temporar frontierele terestre ale țării cu Lituania, Letonia, Ucraina și Polonia, invocând lupta împotriva răspândirii coronavirusului, relatează AFP, transmite Știri.md cu referire la Newsweek.ro.

„Din cauza situației epidemiologice din țările vecine, Belarus restricționează temporar intrarea pe teritoriul său prin puncte de control terestre (...) cu Letonia, Lituania, Polonia și Ucraina", a spus Comitetul Național al Grănicerilor, într-un comunicat de presă.

Personalul diplomatic și camioanele care transportă mărfuri internaționale nu vor fi afectate de aceste restricții, a spus aceeași sursă.

La rândul său, aeroportul din Minsk va continua să primească zboruri internaționale fără restricții, se adaugă în comunicat.

Anunțul vine în contextul în care Belarusul a fost zguduit de la începutul lunii august de o mișcare de protest fără precedent, declanșată de controversata realegere a președintelui Alexander Lukașenko, considerată frauduloasă de opoziție și Occident, notează AFP, conform Hotnews.ro. 

Zeci de mii de oameni mărșăluiesc pe străzile din Minsk în fiecare săptămână, în ciuda represiunii și arestărilor efectuate de poliție.

Svetlana Tihanovskaia, fosta contracandidată a lui Lukașenko și principala figură a mișcării de protest, refugiată în Lituania, a declarat că restricțiile anunțate joi demonstrează „slăbirea regimului bielorus”, acuzându-l pe acesta, într-un mesaj pe Telegram, de dorința de a „izola” țara.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter