main logo
653

Belarus: Autoritățile spun că au arestat peste 300 de protestatari

Autoritățile belaruse spun că peste 300 de oameni au fost arestați duminică, în timpul celei mai recente demonstrații organizate de opoziție împotriva lui Aleksandr Lukașenko și reprimate de forțele de ordine.

Belarus: Autoritățile spun că au arestat peste 300 de protestatari

Într-o declarație făcută luni, ministerul de interne recunoaște că polițiștii au folosit gloanțe de cauciuc și grenade paralizante pentru a dispersa protestatarii, la Minsk, transmite Știri.md cu referire la Europa Liberă.

Aceștia au mărșăluit din centrul capitalei belaruse până la un memorial al victimelor execuțiilor sovietice de la marginea orașului, cerând plecarea lui Lukașenko de la putere.

Protestele durează de 12 săptămâni, opoziția belarusă și guvernele occidentale spunând că Lukașenko a fraudat alegerile prezidențiale din 5 august pentru a obține un al șaselea mandat consecutiv. Peste 12 mii de oameni au fost arestați și sute au fost bătuți de poliție în săptămânile de proteste și represalii.

Printre cei reținuți duminică se numără cel puțin patru jurnaliști, au spus serviciului belarus al Europei Libere reprezentanți ai Asociației Belaruse a Jurnaliștilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării