2 octombrie, 16:17
577
5
Belarus anunţă sancţiuni ca răspuns la cele adoptate de UE
2 octombrie, 16:17
577
5

Belarus a anunţat vineri introducerea de sancţiuni ca răspuns la cele adoptate de UE împotriva unor responsabili belaruşi acuzaţi de reprimare a opoziţiei sau de fraudare a alegerilor prezidenţiale.

"Belarus introduce o listă de sancţiuni ca replică (la cele adoptate de UE), începând de astăzi" (vineri), a anunţat Ministerul Afacerilor Externe belarus într-un comunicat, precizând că lista nu va fi făcută publică, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.

Preşedintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko, nu a fost vizat personal de sancţiunile europene.

La rândul său, Kremlinul a afirmat vineri că sancţiunile UE împotriva Minskului sunt "mai degrabă o dovadă de slăbiciune decât de forţă" din partea europenilor.

"Ştiţi că noi considerăm politica sancţiunilor ca fiind în general una proastă", a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, calificând totodată drept "pozitiv" faptul că preşedintele Lukaşenko nu a fost vizat personal de măsurile europene.

Cerute de opoziţia belarusă, sancţiunile europene vizează în jur de 40 de responsabili belaruşi acuzaţi de reprimare a opoziţiei sau de fraudarea alegerilor prezidenţiale din 9 august.

Aceste sancţiuni, în vigoare de vineri, îngheaţă bunurile din UE ale persoanelor vizate, cărora le este de asemenea interzisă intrarea pe teritoriul UE.

Belarus este de mai multe săptămâni scena unor manifestaţii fără precedent, după scrutinul prezidenţial contestat de opoziţie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter