main logo
1124

Beirut, zguduit de bombardamente: Cel puțin 37 de morți în 24 de ore

Capitala Libanului, Beirut, a fost lovită de cele mai intense atacuri aeriene israeliene de până acum, care au vizat mai multe clădiri din sudul și centrul orașului. Potrivit autorităților libaneze, cel puțin 37 de persoane au fost ucise și 151 au fost rănite în ultimele 24 de ore. Printre cei vizați s-ar număra și Hashem Safieddine, considerat succesorul liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, recent ucis într-un raid israelian, notează DW.

Beirut, zguduit de bombardamente: Cel puțin 37 de morți în 24 de oreImagine simbol

În sudul Beirutului, atacurile au afectat inclusiv zonele din apropierea Aeroportului Internațional, unde mai multe unități sanitare au fost evacuate, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a raportat că 28 de cadre medicale au fost ucise în timpul bombardamentelor. Trei spitale au fost complet închise, iar alte cinci unități sanitare din Beirut au fost parțial evacuate, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

În paralel, Israelul a lansat noi atacuri în Cisiordania, în special asupra taberei de refugiați Tulkarm, unde cel puțin 18 persoane și-au pierdut viața. Potrivit autorităților israeliene, atacul a vizat un lider local al Hamas implicat în organizarea unor atacuri asupra Israelului.

Ofensiva israeliană în Liban a început la sfârșitul lunii septembrie și a escaladat rapid, lovind mai multe zone controlate de Hezbollah în sudul și estul Libanului. Peste 1.100 de persoane au murit de la începutul atacurilor, iar peste 1,2 milioane de oameni au fost strămutați din cauza bombardamentelor intense.

Situația din Beirut este critică, iar Organizația Mondială a Sănătății avertizează că accesul la îngrijiri medicale este tot mai limitat pe fondul intensificării ostilităților. În sudul Libanului, multe orașe, inclusiv capitala regională Nabatieh, au primit ordine de evacuare din partea armatei israeliene, care continuă să desfășoare atacuri la scară largă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării