main logo
359

Beijing impune obligativitatea vaccinării pentru intrarea în spații publice

Beijing a anunțat, miercuri, că impune obligativitatea vaccinării pentru intrarea în spații publice, precum cinematografe, biblioteci, muzee, săli de sport, stadioane sau centre de antrenament. Capitala chineză devine, astfel, primul oraș al țării care impune astfel de restricții.

Beijing impune obligativitatea vaccinării pentru intrarea în spațiiFoto: Profimedia Images

Din 11 iulie, locuitorii Beijing-ului vor fi nevoiți să facă dovada vaccinării pentru a putea intra într-un număr mare de spații publice, a anunțat un oficial sanitar, miercuri, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Totuși, persoanele care „nu pot fi vaccinate” vor fi exceptate de la regulă, a adăugat oficialul citat, fără să precizeze, însă, în ce condiții pot fi făcute aceste excepții.

Rămâne, de asemenea, neclar cum vor putea face dovada vaccinării persoanele care s-au vaccinat în străinătate, în condițiile în care sistemele chineze folosite pentru a face dovada vaccinării nu recunosc vaccinuri străine, iar cei care s-au imunizat în străinătate nu au putut, până acum, să se înregistreze.

De asemenea, spațiile în care nu există o interdicție clară sau care au capacitate limitată, vor trebui să prioritizeze intrarea clienților vaccinați.

Noua restricție este impusă în condițiile în care Beijing-ul a raportat trei cazuri de infectare cu noua subvariantă a Omicron, BA.5.2. Un focar al acestei subvariante s-a înregistrat deja în orașul Xi’an, acesta fiind deja plasat în lockdown pentru o săptămână.

China încearcă să oprească din nou focare emergente de Covid-19 în mai multe regiuni și orașe, inclusiv în Shanghai, acolo unde un lockdown draconic abia ce a fost ridicat în urmă cu o lună. Deși la nivel național au fost raportate doar câteva sute de cazuri, autoritățile din mai multe regiuni și orașe implementează din nou restricții extrem de dure.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării