main logo
4431

Bebelușul ajuns în stare gravă la spital după slujba de botez a murit

Bebelușul din Suceava, dus la spital după ce s-a înecat în timpul botezului, a murit în această dimineață. El se afla la Spitalul Județean, unde a ajuns în stare gravă. Copilului i s-a făcut rău în momentul în care preotul l-a scos din cristelniță.

Bebelușul ajuns în stare gravă la spital după slujba de botez a murit

Bebelușul de doar șase săptămâni ar fi înghițit foarte multă apă și a fost resuscitat de medicii de pe ambulanța SMURD, ajunsă de urgență la fața locului. Incidentul a avut loc la biserica „Sfinții Constantin și Elena” din oraș, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Părinții au sunat la 112 după ce au constatat că starea celui mic se înrăutățește.

„Un copil de o lună și jumătate a fost găsit în stop cardio-respirator la biserică după botez. Acesta a fost resuscitat de echipajul SMURD. A ajuns în stare gravă pe secția ATI, intubat și ventilat mecanic”, declara duminică seara doctorul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat pentru presa locală din Suceava că bebelușul a fost scufundat complet în apă, arătând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”.

Protopopul a mai declarat că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul și acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă.

„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Budeanu, potrivit Monitorul de Suceava.

Polițiștii au deschis un dosar penal in rem și urmează să facă o altă încadrare juridică a faptei după decesul copilului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării