main logo
3134

BBC: Românce, pregătite de la 10 ani pentru a deveni sclave sexuale

Postul BBC prezintă poveşti cutremurătoare cu fetiţe de doar 10 ani, pregătite în România, pentru ca apoi, la vârsta adolescenței, să fie vândute în Marea Britanie ca sclave sexuale.

BBC: Românce, pregătite de la 10 ani pentru a deveni sclave sexualeFoto: arq.ro

Un documentar de 44 de minute, difuzat azi-noapte de BBC, arată că, în România, reţelele de traficanţi de carne vie par a fi invincibile, iar autorităţile sunt depăşite de situaţie, transmite Știri.md cu referire la Tvr.ro.

Traficanții pun ochii pe fete cât sunt încă mici, uneori chiar de la 10 ani. Sunt fie orfane, fie provenind din familii dezorganizate.

Stabilesc o legătură emoțională cu ele; traficantul le convinge că le iubește, că le vrea binele. Odată ajunse adolescente, sunt vândute în Marea Britanie, în bordeluri clandestine. Unele, chiar dacă sunt salvate și se întorc acasă, tot mai încearcă să ia legătură cu cel care le-a vândut și fug din centrele pentru femei abuzate.

E aici o fată de 13 ani, care vrea cu disperare să se întoarcă la așa-zisul ei iubit de 52 de ani. Când fuge, spune poliției "îl iubesc!", a explicat Iana Matei, directoarea ONG-ului Reaching out România.

Jean Mackenzie, autoarea documentarului, a lucrat doi ani la această anchetă, făcând naveta între România și Marea Britanie.

Jurnalista BBC a ajuns la concluzia că autoritățile române par a ignora dispariția fetelor, iar comerțul cu carne vie înflorește nestingherit.

Practic nu există zona din regat în care să nu se practice sclavia sexuală. Cele mai multe dintre tinerele prostituate sunt românce. Alena, o tânăra mămică, a fost salvată dintr-un bordel clandestin din Anglia. Ea a povestit cum a ajuns să se prostitueze.

N-am avut altă alegere decât să ajung în Regatul Unit că mă amenința că-mi ia copilul, că mi-o omoară pe mama, a mărturisit Alena.

Nici polițiștii britanici nu pot face mare lucru. Traficanții sunt foarte greu de prins, dacă femeile nu cooperează cu autoritățile. Și sunt rare cazurile în care acceptă acest lucru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării