main logo
1004

BBC: Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune

Presa internațională comentează protestul "#șîeu" organizat vineri în România.

BBC: Cea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiuneCea mai mică autostradă din lume face de ruşine o naţiune

"Cea mai mică autostradă din lume face de rușine o națiune" - așa își intitulează BBC articolul despre inițiativa omului de afaceri sucevean care a construit pe cont propriu un metru de autostrada, în condițiile în care România stă cel mai prost din Uniunea Europeană la acest capitol: doar 806 km de autostradă în întreaga țară, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro

„Săturat de reţeaua deficitară de drumuri în regiunea sa originară, Moldova, Ştefan Mandachi, un bărbat de 33 de ani care deţine un lanţ de restaurante fast-food, a construit o mică autostradă din banii săi personali, cheltuind în total 4.400 de euro”, scrie publicația britanică.

Euronews notează că  suntem pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul de decese în accidente rutiere, iar una dintre cauze este lipsa infrastructurii.

Bloomberg publică articolul sub titlul "Furia privind cele mai proaste autostrăzi duce la un nou tip de protest". Și notează că românii spun că de vină pentru lipsa progresului în construirea de autostrăzi este corupția.

Vineri, angajați și angajatori, mari companii din întreaga țară, fotbaliști și cluburi, medici, presă, chiar și primari și-au întrerupt activitatea sau au purtat banderole albe timp de 15 minute, de la ora 15.00. Oamenii au tras pe dreapta în trafic, au protestat în pieţe, în faţa instituţiilor publice, în companii, hoteluri bănci şi restaurante.

Protestul #șîeu a pornit din judeţul Suceava, de undeva dintre Putna şi Voroneţ și a fost inițiativa omului de afaceri Ştefan Mandachi, cel care a construit primul și deocamdată singurul metru de autostradă din Moldova. Mandachi a inaugurat metrul de autostradă în timpul protestului național de 15 minute.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării