main logo
686

Bastonul inteligent de orientare, minunea pe care au dorit-o nevăzătorii

Într-un secol în care multe dintre obiectele uzuale au devenit inteligente, nevăzătorii se bazează în continuare pe un baston din lemn pentru deplasare. Asta se va remedia în curând.

Bastonul inteligent de orientare, minunea pe care au dorit-o nevăzătorii

Un inventator orb și-a dedicat o mare parte din viață realizării unui baston inteligent pentru nevăzători, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Rezultatul este unul spectaculos, un instrument de navigare intitulat WeWalk. 

Acesta folosește senzori ultrasonici pentru a avertiza utilizatorul în legătură cu eventuale obstacole de orice fel. În plus, ca să nu devii o sursă de stres pentru cei din jur, majoritatea notificărilor vor fi servite sub formă de vibrații discrete pe care le simți în palmă, în locul unor sunete agresive.

Datorită modului în care a fost construit, acest baston inteligent te ajută atât să eviți obiecte foarte joase, precum un prag de ușă sau o treaptă, cât și obiecte înalte, deasupra pieptului, precum un dulap de bucătărie.

Partea smart nu ține însă doar de câțiva senzori. 

În schimb, WeWalk poate fi împerecheat cu smartphone-ul din buzunar prin Bluetooth. Include un asistent virtual ca să nu mai pui mâna pe telefon pentru orice întrebare, iar partea de navigație prin oraș este oferită de Google Maps.

Când ieși în trafic cu bastonul, difuzoare integrate în baston te pot ajuta să localizezi mai ușor anumite magazine pe care le-ai putea căuta. În același timp, te pot avertiza în legătură cu detalii de infrastructură, precum un pod sau un semafor.

Bastonul a fost creat de WeWalk, o companie fondată și condusă de un CEO orb, Kursat Ceylan. Într-un interviu acordat celor de la CNN, Ceylan a insistat pe faptul că și-a dorit să ajute oamenii să beneficieze de tehnologie modernă. 

În cazul în care vrei să faci o surpriză unei persoane dragi, bastonul costă 500 de dolari și merită să ai în vedere că va deveni mai deștept în perioada următoare prin actualizări de firmware. 

Creatorii săi vor să introducă direct în baston posibilitatea interacțiunii cu servicii de ridesharing și transport în comun.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării