main logo
335

Barnier, despre Brexit: Nu avem motive să fim optimişti

Negociatorul-șef al UE, Michel Barnier, a declarat joi că nu are motive să fie optimist în ceea ce privește șansele de a ajunge la un acord cu Londra referitor la ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar.

Barnier, despre Brexit: Nu avem motive să fim optimişti

„Nu avem motive să fim optimişti” privind şansele să ajungem la un acord înaintea summitului european organizat pe 17 şi 18 octombrie, a avertizat el în faţa şefilor de grupuri din Parlamentul European, potrivit unui comunicat remis presei, informează AFP, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

„Nu pot să vă spun obiectiv dacă contactele angajate cu guvernul dlui Johnson vor putea duce la un acord la jumătatea lui octombrie. 

Vom vedea în următoarele săptămâni dacă britanicii sunt în măsură să ne facă propuneri concrete în scris care să fie operaţionale din punct de vedere juridic”, a precizat el.

Uniunea Europeană va trebui să ia act de situaţie cu prilejul summitului european, a reamintit el. 

„Dacă nu ajungem la un acord, Consiliul European va trebui să ia act şi să se pronunţe asupra unei eventuale amânări suplimentare, dacă ea este solicitată”, a precizat el.

Ieşirea Marii Britanii este prevăzută la 31 octombrie, în ajunul începerii mandatului noii Comisii Europene prezidate de germana Ursula von der Leyen. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării