main logo
382

Bărbatul înarmat care ameninţa că aruncă în aer un pod, reținut

Un bărbat înarmat a blocat în această după-amiază un pod din Kiev, situat peste Nipru, ameninţând că îl va arunca în aer.

Bărbatul înarmat care ameninţa că aruncă în aer un pod, reținut

Suspectul a fost arestat, în urmă cu puțin timp, de polițiștii ucraineni, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Bărbatul nu a opus rezistență și nu s-au înregistrat victime. Acesta urmează să primească asistență medicală și psihologică. 

Poliția a izolat imediat cartierul, a oprit traficul auto și circulația metroului în zonă pe pod, interzicând și accesul jurnaliștilor în zonă.

Această situaţie, în plină oră de vârf, a provocat ambuteiaje uriaşe în capitala ucraineană, unde mai multe poduri leagă centrul oraşului de cartiere rezidenţiale, dintre care mai multe se află de cealaltă parte a râului. 

Șeful Poliţiei din Kiev, Andrii Krâşcenko, a precizat – prin intermediul unui comunicat – că bărbatul a tras câteva focuri de armă în aer și „a ameninţat cu provocarea unei explozii”. 

Acest caz este calificat drept „pregătire pentru un atentat terorist”. 

„Am lansat o operaţiune specială” Șeful Poliţiei din Kiev, Andrii Krâşcenko: Forţele de ordine au trimis un mediator, ca să discute cu presupusul atentator, iar la locul incidentului s-a deplasat însuşi ministrul de Interne din Ucraina, Arsen Avakov. La fața locului au fost văzute numeroase maşini de poliţie și pompieri, blindate și ambulanțe. 

Potrivit portalului ucrainean thebabel.net, bărbatul – în jur de 35 de ani, într-o uniformă de camuflaj, cu o beretă albastră pe cap – s-a înfăşurat în steagul naţional galben-albastru şi a tras focuri în aer dintr-o armă automată. Individul este înarmat şi are explozibil asupra sa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării