main logo
487

Bărbatul care a ucis un poliţist e încă liber, după 36 de ore de la asasinat. 400 de polițiști îl caută

Individul care a împuşcat mortal un poliţist e încă liber, la aproape 36 de ore de la asasinat. Asta deşi forţe importante au fost mobilizate pentru prinderea lui - infractorul e căutat cu drone, elicoptere şi camere cu termoviziune.

Bărbatul care a ucis un poliţist e încă liber, 400 de polițiști îl caută

Între timp, şeful Poliţiei Române acuză IPJ Timiş că a organizat prost misiunea în timpul căreia omul legii a fost ucis, iar ministrul de Interne, Carmen Dan, anunţă că nu va demisiona, transmite Ştiri.md cu referire la digi24.ro.

În încercarea de a-l găsi pe individul care le-a ucis colegul, poliţiştii au organizat filtre în trafic, în zona localităţii Recaş, unde au informaţii că s-ar ascunde Ionel Lepa.

Anchetatorii cred că fugarul și-a petrecut noaptea într-o casă pentru că în podul locuinței au fost găsite mai multe urme de sânge.

Între timp, şeful Poliţiei Române critică operaţiunea în care un om al legii a fost împuşcat mortal de un urmărit internaţional pentru tâlhărie.

Chestor Ioan Buda, şeful Poliţiei Române: Acțiunea a fost organizată defectuos. Polițistul nostru de la Urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras mai bine de 36 de focuri.

Adevăraţii vinovaţi nu sunt la IPJ Timiş, ci în fruntea Ministerului de Intene, spun reprezentanţii sindicatelor din Poliţie, care cer demisia lui Carmen Dan.

Dumitru Coarnă - președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC): 80% din efective sunt dotate în acest moment cu pistoale Carpați model 74. Sunt situații în care polițiștii nu au nici pistol. Au doar tocul ăla, nu există armament în dotare, nici acel Carpati. Aici suntem.

Carmen Dan - ministrul de Interne: Cred că nu crede nimeni că ministrul este cel care echipează un polițist care pleacă în misiune.

Dumitru Coarnă - președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC): Această femeie trebuie să plece. Nu neapărat că am o problemă personală. Eu am o problemă cu gestionarea necorespunzătoare a acestui minister.Subfinanțarea MAI ucide la propriu, atât polițiști, cât și cei pentru care lucrăm noi.

Carmen Dan - ministrul de Interne: Dacă aș putea prin demisia mea să redau viața celui polițist, vă asigur că aș face-o fără să stau pe gânduri.

Aproape 400 de oameni ai legii îl caută pe criminalul poliţistului Cristian Amariei. Operaţiunea e concentrată pe o rază de 40 de kilometri. Se folosesc elicoptere, drone şi camere cu termoviziune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării