main logo
770

Bărbatul care a corectat gratuit o treime din conţinutul Wikipedia

Un american, a cărei mamă a locuit în fosta Uniune Sovietică, a corectat o treime din conţinutul Wikipedia. În vârstă de 35 de ani, Steven Pruitt, angajat al Serviciului Vamal şi de Protecţie a Frontierei din SUA, redactează şi corectează zilnic, timp de câte trei ore, articolele Wikipedia.

Bărbatul care a corectat gratuit o treime din conţinutul Wikipedia

Potrivit CBS, bărbatul a redactat o treime din paginile Wikipedia, iar numărul total al articolelor corectate de el este de trei milioane. În plus, 35.000 de articole au fost scrise în original de el, transmite Ştiri.md cu referire la realitatea.net

În prezent, în enciclopedia online se găsesc peste 5,7 milioane de articole în limba engleză şi alte 3 millioane în alte limbi, toate scrise de voluntari, fiind al cincilea cel mai vizitat site din lume.

Mare pasionat de istorie, Pruitt a precizat că mama lui a crescut în fosta URSS. „Aşadar cunosc cât de importantă este libertatea circulaţiei informaţiilor şi eforturile pentru a face ca informaţia să devină liberă”, a subliniat el, adăugând că părinţii lui, în casa cărora locuieşte, au catalogat mult timp drept absurdă pasiunea sa. 

Americanul care a afirmat că nu a cerut niciun ban pentru munca sa din Wikipedia a fost inclus în Topul celor 25 cele mai influente personalităţi de pe internet, alături de Donald Trump, J.K. Rowling şi Kim Kardashian.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării