main logo
2148

Bărbat, ucis de cea mai periculoasă pasăre pe care o creştea

Un bărbat din Florida a fost ucis de o pasăre exotică pe care o creştea. Este vorba despre un cazuar, asemănător cu struţul sau cu păsările emu.

Bărbat, ucis de cea mai periculoasă pasăre pe care o creştea

Înaripata poate ajunge până la doi metri înălţime şi este considerată cea mai periculoasă pasăre din lume pentru că are gheare lungi şi ascuţite. 

Originari din Australia şi Noua Guinee, cazuarii sunt apreciaţi de colecţionarii de păsări exotice, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Apelul sosit vineri a mobilizat o ambulanță și un echipaj de poliție către ferma bărbatului de 75 de ani. Când au sosit, medicii l-au găsit pe proprietar cu răni grave. L-au dus la spital, dar doctorii nu l-au putut salva.

Martorii au povestit că bărbatul s-a împiedicat și a căzut în țarcul în care trăiau doi cazuari, păsări exotice de dimensiuni mari și extrem de periculoase.

Andrew Kratter, specialist al Muzeului de istorie naturală din Florida: “Nu știam că există multe exemplare în proprietate privată. Sunt șocat de ce s-a întâmplat. Am citit că sunt periculoase, dar m-am gândit că e vorba de un mit urban.”

Cazuarul are aproape doi metri înălţime, 60 de kilograme și gheare lungi, extrem de ascuțite.

Andrew Kratter, specialist al Muzeului de istorie naturală din Florida: “Pot fi foarte agresive dacă se simt amenințate și au gheare periculoase cu care te pot lovi”.

Christine Janks, specialist păsări exotice: “Au picioare foarte puternice, gheare care te pot ucide, fiindcă pot să sară până la un metru înălţime și te pot lovi în zona mijlocului”.

Cei de la Protecția Animalelor spun că în Florida e permisă creșterea acestor păsări periculoase. După moartea proprietarului, familia va decide dacă va păstra sau nu perechea de cazuari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării