main logo
581

Bărbat, impus să plătească 2.000 euro pentru live-urile de pe Facebook

Un bărbat din Lugoj este bun de plată, după ce a jignit doi concetățeni în timpul unor live-uri pe care le-a transmis pe Facebook.

Bărbat, impus să plătească 2.000 euro după live-uri pe FacebookFoto: realitatea.net

Inculpatul nu doar că trebuie să scoată din buzunar echivalentul a circa 40.000 de lei moldovenești, ci are și interdicție de a mai posta filmări de acest gen pe rețeaua de socializare.

Începutul lunii iunie a adus o premieră în jurisprudența Judecătoriei Lugoj, România, transmite Știri.md cu referire la realitatea.net.

Prin sentința civilă 1866/04.06.2019, Judecătoria Lugoj l-a obligat pe numitul A. Z. la plata sumei de 2.000 de euro către două persoane, membri ai familiei unui lider al comunității de romi din Lugoj. 

Sentința a fosta dată constatând caracterul ilicit al faptelor săvârșite de pârât care, prin aparițiile sale pe Facebook, a făcut afirmații care aduc atingere onoarei și reputației reclamantului. 

Pentru a pronunța această sentință, Judecătoria Lugoj a avut în vedere caracterul public al postărilor în mediul virtual Facebook, precum și jurisprudența CEDO. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării