418
0
Balenă, cu stomacul plin de plastic, descoperită pe o plajă din Sicilia
418
0

O balenă moartă, cu stomacul plin de plastic, a fost descoperită pe o plajă italiană, a informat duminică organizaţia pentru protecţia şi conservarea mediului Greenpeace, citată de dpa.

Caşalotul în vârstă de şapte ani a fost găsit vineri la Cefalu, în Sicilia, se precizează în declaraţia organizaţiei, transmite Știri.md cu referire la Agerpres.ro.

Activista Greenpeace Giorgia Monti susţine că este vorba despre un al cincilea astfel de incident în Italia în ultimele cinci luni, amintind totodată de cazul şocant al unei balene gestante, descoperită moartă pe o plajă din Sardinia în luna martie, cu 22 de kilograme de plastic în stomac.

"Marea ne trimite un strigăt de ajutor, un SOS disperat. Trebuie să acţionăm imediat pentru a salva creaturile minunate care trăiesc în ea", a subliniat Monti.

Declaraţia Greenpeace vine cu câteva zile înainte de lansarea unei misiuni de trei săptămâni alături de activiştii de la The Blue Dream Project, destinată monitorizării poluării cu plastic în zona centrală a Mării Mediterane.

Citește și
article image
O mare de plastic a fost descoperită în largul unei insule...
1
722
article image
OMS: Particulele de plastic din apă, risc minim la adresa...
0
184
article image
Un pui de dugong, găsit mort cu o cantitate mare de...
0
353
article image
În aeroportul din San Francisco, interzise recipientele...
0
158