main logo
535

Avortul în Alabama ar putea fi pedepsit cu 99 de ani de închisoare

Alabama, stat american în care Congresul local este dominat de republicani, propune scoaterea avorturilor în afara legii și pedepsirea aspră a celor care încalcă această interdicție.

Statul în care avortul ar putea fi pedepsit cu 99 de ani de închisoare

Astfel, dacă cineva face un avort, indiferent de vârsta sarcinii, va comite o infracțiune și riscă până la 99 de ani închisoare. Este valabil și dacă se prescrie medicație care duce la avort, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Există o singură excepție de la lege: dacă sănătatea mamei este pusă în pericol sau dacă fătul are anomalii care nu-i permit supraviețuirea. Dacă sarcina este, însă, rezultatul unui viol sau incest, mama nu are voie să facă avort.

Militanții pro-avort spun că o astfel de lege echivalează cu o sentință la moarte pentru femei.

Avorturile erau legale în Alabama din 1973, printr-o decizie a Curții Supreme a SUA,

Încurajați de numirea unor noi judecători la Curtea Supremă, mai conservatori, opozanții avorturilor din mai multe state americane speră să reia lupta judiciară care să le permită să revizuiască decizia de legalizare a avorturilor, intrată în istorie drept cazul Roe v. Wade.

Demersul din Alabama vine după ce alte două state, Kentucky și Mississippi, au interzis avortul din momentul în care este depistată bătaia de inimă a fătului, adică din săptămâna a șasea de sarcină.  Și alte state, între care Georgia și Carolina de Sud, ar putea impune o legislație similară.

Textul legii care a fost propusă Congresului local spune că legalizarea avorturilor este similară celor mai mari atrocități din istorie, inclusiv Holocaustul. Legea are peste 60 de susținători în rândul celor 105 membri ai Camerei Reprezentanților din Alabama.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării