5 sep, 2018 10:54
688
0
Avocatul Carinei Țurcan: Documentele privind spionajul, falsificate
5 sep, 2018 10:54
688
0

Documentele privind legătura Carinei Țurcan cu Serviciul de Informații și Securitate din Republica Moldova au fost falsificate, a declarat avocatul fostului membru al Consiliului de Administrare al Inter „RAO”, Ivan Pavlov, anunță agenția rusă RBK.

Scopul falsificării, el a numit discreditarea clientului său în fața serviciilor speciale, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

O astfel de concluzie a fost făcută de apărare după o „analiză aprofundată a documentelor”.

„Apărarea nu poate oferi deocamdată mai multe detalii, însă își rezervă dreptul de a o face mai târziu, dacă ancheta va refuza să verifice această versiune”, susține avocatul Carinei Țurcan.

Potrivit lui Pavlov, Tsurkan își exprimă disponibilitatea de a coopera cu ancheta și intenționează să furnizeze mărturii exhaustive cu privire la documentele prezentate și alte aspecte legate de acuzații.

Carina Ţurcan, originară din Moldova și care deţine în acest moment cetăţenia rusă şi română, a fost arestată la data de 15 iunie, suspectată de spionaj pentru România. La 10 august, Tribunalul municipiului Moscova și-a extins arestarea până pe 14 noiembrie.

Ulterior, avocatul Carinei Țurcan a anunțat că aceasta este suspectată că ar fi transmis Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău documente secrete dintr-un proiect al Ministerului Energiei din Rusia.

Este vorba despre proiectele Inter RAO din străinătate, inclusiv informații cu privire la negocierile privind sistemele de alimentare cu energie electrică în zonele ocupate de Rusia în estul Ucrainei.

Aceasta riscă până la 20 de ani de închisoare. Conform unor experţi ruşi, Carina Ţurcan ar putea fi victima luptelor interne de la Inter RAO.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter