main logo
404

Avocații și notarii din Rusia, obligați să blocheze conturile clienților în anumite cazuri

Autoritățile din Rusia au aprobat mai multe modificări legislative prin care au fost stabilite obligații noi pentru avocați, notari și persoanele care practică activități juridice.

Avocații și notarii din Rusia, obligați să blocheze conturile clienților

Este vorba de modificări la Legea privind combaterea legalizării veniturilor provenite din activități infracționale, prin care a fost completată lista acțiunilor pe care avocații, notarii și întreprinzătorii pe care trebuie să le întreprindă în cazul în care pregătesc sau efectuează tranzacții în numerar sau alte proprietăți, din numele și la solicitarea clientului, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Asupra lor se răsfrâng cerințe privind identificarea clientului, reprezentantului clientului sau beneficiarului, beneficiarilor efectivi și stabilirea altor informații despre client. 

Avocații și notarii vor trebui să respecte cerințele privind aplicarea măsurilor de înghețare a banilor sau a altor bunuri, organizarea controlului intern, înregistrarea și stocare de informații, primirea și deservirea funcționarilor publici.

Aplicarea măsurilor de înghețare a conturilor sau a altor bunuri în acest caz nu va constitui temei pentru apariția răspunderii civile a avocaților, a notarilor sau altor juriști.

Prevederile care stabilesc aceste obligații sunt în vigoare din 18 martie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării