main logo
947

Avocații Carinei Țurcan spun că nu există documente ce ar confirma activitatea de spionaj

Avocații Carinei Țurcan, moldoveanca reținută la Moscova și acuzată de spionaj în favoarea României, spun că nu există documente ce ar confirma acuzațiile aduse de anchetatori.

Avocații Carinei Țurcan spun că nu există documente despre spionaj

Apărătorii fostei membre a Consiliului de Administrare al Inter RAO au menționat că actele cu care anchetatorii au mers în instanță pentru a cere arestarea acesteia sunt goale, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„În sfârșit, noi am avut acces la actele incriminatorii cu care anchetatorii s-au adresat în instanță, acestea sunt goale. Ce înseamnă asta? Aceasta înseamnă că judecătorul trebuia să primească măcar careva documente ce justifică acuzațiile aduse, însă asemenea documente nu doar că nu au fost prezentate, nu au fost nici găsite la Țurcan”, a spus apărătorul.

Potrivit avocaților, anchetatorii spun că Țurcan ar fi primit un act secret de la un oficial rus, iar apoi l-a transmis serviciilor secrete din R. Moldova. Mai mult decât atât, actele prezentate instanței nu confirmă nici faptul că Țurcan ar deține dublă cetățenie, rusă și română sau rusă și moldovenească.

Amintim că inițial presa a scris că Țurcan a fost arestată la 19 iunie sub acuzația de spionaj în favoarea României, apoi la aceste auczații s-au adăugat informații despre colaborare și cu serviciile secrete moldovenești.

Ulterior, jurnaliștii au mai scris că Țurcan ar fi divulgat secrete despre vânzarea de energie electrică din Rusia către Ucraina și Moldova, despre asigurarea cu energie a Crimeei și Donbasului și chiar despre construcția unei Centrale Atomoelectrice în Turcia.

La începutul aceste săptămâni, presa de la Moscova a scris că Țurcan ar fi dorit să vândă către România Centrala Termoelectrică din Transnistria.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării